«Θλιβερή η εικόνα του Τσίπρα μέσω αυτών που είπε χθες ο Πολάκης»
«Ο Πολάκης είναι ένα στέλεχος που ξεφεύγει από τα πλαίσια μονίμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται;», διερωτήθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στη Βουλή για τη ΝΔ.
«Επομένως αυτά που είπε ο Πολάκης εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Τσίπρα ο οποίος τον καλύπτει συστηματικά και μπορεί να μοιράζουν και τους ρόλους. Δηλαδή είναι θλιβερή η εικόνα του Τσίπρα μέσω αυτών που είπε ο Πολάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά επιρρίπτωντας ευθύνες στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Αν έλεγε αυτά τα πράγματα στο ευρωκοινοβούλιο θα έτρωγε πρόστιμο δηλαδή μισό μισθό και αποκλεισμό από την κοινοβουλευτική διαδικασία για μερικές εβδομάδες. Δηλαδή υπάρχουν διεθνώς τρόποι να αντιμετωπίσεις τον κοινοβουλευτικό τραμπουκισμό απορώ γιατί δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Κύρτσος.
Αναφερόμενος στο αίτημα του κ. Τσακαλώτου να παρέμβει η κυβέρνησης στο μπλοκάρισμα λογαριασμών στο Facebook, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ σημείωσε: «Μπαίνουμε σε ένα τεράστιο θέμα δηλαδή είναι η κυριαρχία των αμερικανικών πολυεθνικών του διαδικτύου στην ΕΕ που είναι αναμφισβήτητη».
«Υποτίθεται ότι στην ΕΕ προσπαθούμε να κάνουμε δυο πράγματα ταυτόχρονα, αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρουμε, δηλαδή να οργανώσουμε την ψηφιακή μετάβαση διότι η πανδημία λειτούργει σαν καταλύτης στην ψηφιακή μετάβαση και βέβαια να ελέγξουμε αυτούς οι οποίοι έχουν πια τεράστια επιρροή στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, δεν πληρώνουνε φόρους γιατί έχουν εξελιγμένες μεθόδους φοροαποφυγής και δεν εφαρμόζουν και την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία γιατί συνεργαζόμενοι με τις εταιρείες τους κολοσσούς του διαδικτύου οι περισσότεροι θεωρούνται συνεργάτες-επενδυτές επομένως δεν υπάρχουν ούτε ελάχιστοι μισθοί, ούτε επιδόματα, ούτε ασφαλιστικές κρατήσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Δεν ξέρω κάποια κυβέρνηση να έχει παρέμβει στο Facebook. Οι αμερικανοί οι οποίοι είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού δεν δέχονται πολλές παρεμβάσεις δηλαδή δεν θέλουν αυστηρό κανονιστικό πλαίσιο γιατί τις εταιρείες του διαδικτύου και δεν θέλουν φυσικά να φορολογηθούν παρά την προσπάθεια της ΕΕ. Δεν μπορεί η όποια εθνική κυβέρνηση να παρέμβει για να φέρει αποτέλεσμα, μπορεί να παρέμβει αν θεωρεί ότι υπάρχει λογοκρισία, να παρέμβει πολιτικά. Να κάνει μια δήλωση...», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Αυτό που ενοχλεί εμένα είναι ότι το διαδίκτυο έχει μετατραπεί σε μια αρένα και είναι σχεδιασμένο να είναι αρένα δηλαδή πίσω από την ανωνυμία ο καθένας ρίχνει όση λάσπη θέλει, λέει ότι θέλει. Επομένως αυτό είναι το πρόβλημα του διαδικτύου», επισήμανε ο κ. Κύτσος.
Για το κλείσιμο του εργοστασίου της PITSOS, ανέφερε: «Αυτό είναι κάτι πολύ αρνητικό. Αν δεν κάνουμε μια στροφή στην βιομηχανία και μάλιστα στην εξωστρεφή βιομηχανία είμαστε οικονομικά καταδικασμένοι. Αν μπορεί να κάνει κάτι η κυβέρνηση έστω βάζοντας στο τραπέζι ένα χρηματικό ποσό εγώ θα ήμουνα υπέρ του να το κάνει γιατί η μόνη περίπτωση να σωθούμε οικονομικά είναι να οργανώσουμε την εκβιομηχάνιση της χώρας γιατί αν μείνουμε στην ελπίδα ότι θα επιστρέψουμε στον τουρισμό με τους όρους προ πανδημίας είμαστε καταδικασμένοι».
Για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι είναι μια μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, γιατί -όπως είπε- «είμαστε αυτοί που θα ωφεληθούμε περισσότερο από αυτό που πρόκειται να συμβεί από το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης».
«Το δεύτερο είναι ότι δυστυχώς όπως σε όλα στην ΕΕ υπάρχουν αλλεπάλληλες καθυστερήσεις. Η κρίση ξεκίνησε το Μάιο του 2020 και εμείς θα δούμε τα πρώτα λεφτά στα τέλη του καλοκαιριού. Έχουμε και το μπλοκάρισμα του συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας επομένως βλέπουμε μια καθυστέρηση η οποία είναι πολύ αρνητική για την ελληνική οικονομία γιατί όσο περισσότερο καθόμαστε τόσο πιο δύσκολο είναι να σηκωθούμε», διευκρίνισε μεταξύ άλλων.
«Από εκεί και πέρα για να μην χαθούνε λεφτά πρέπει να κινηθούμε έξυπνα και να κάνουμε και συμπληρωματικές κινήσεις. Εγώ έχω προτείνει μεταξύ των άλλων να βγούμε με ένα πράσινο ομόλογο στη διεθνή αγορά. Αν μπορούσαμε και εμείς να βγούμε με το ελληνικό δημόσιο να μαζέψουμε 4-5 δις για να τα ρίξουμε στην πράσινη μετάβαση και ιδιαιτέρα στη Δυτική Μακεδονία και στην Αρκαδία θα βγαίναμε πάρα πολύ κερδισμένοι», κατέληξε.