Παρεμβάσεις που θα ελέγχουν περισσότερο την κινητικότητα όπου παρατηρείται καταστρατήγηση των υφιστάμενων περιορισμών, προανήγγειλε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης οι πολίτες έχουν βρει τρόπους να ξεγελούν το σύστημα και να κάνουν συγχρωτισμό σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να κλείσουν τα παράθυρα που υπάρχουν. 

Μάλιστα ο υπουργός τόνισε πως λίγα πράγματα μπορούν να προστεθούν στο υπάρχων lockdown ενώ είπε πως την κυβέρνηση ανησυχούν οι μεταλλάξεις που έχουν μεγαλύτερη μετάδοση.

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα η οικονομία λέγοντας πως «δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε εσαεί αγορά και εργαζόμενους» και είπε πως αύριο ή μεθαύριο θα έχουν γίνει στη χώρα, ένα εκατομμύριο εμβολιασμοί σημειώνοντας πως βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τείχος ανοσίας.

Ο υπουργός Επικρατείας  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επί διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε προσλήψεις ούτε αύξησε τα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τη δήλωση Δρίτσα είπε πως «θέλω να πιστεύω πως πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα σημειώνοντας πως δεν υπάρχει ταύτιση του πολιτικού κόσμου με την ιδεολογική πτέρυγα ότι η τρομοκρατία δεν οδηγεί σε ασύμμετρη απειλή των πολιτών». Κάλεσε μάλιστα τον κ. Δρίτσα να ανασκευάσει και τον Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρει στην τάξη τα μέλη εκείνα που με τις δηλώσει τους προκαλούν την κοινωνία.

Σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει τρόπο που θα φέρει στην επιφάνεια θέματα που θα αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό και ως εκ τούτου συντάσσεται με κουφοντίνα, ενίοτε θα πάει με το υγειονομικό, άλλη φορά με την ασφάλεια ή τα πανεπιστήμια.

Είπε πως σε αυτή τη φάση ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποίηση πολιτικά το όνειρο της ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

Για τον Δημήτη Κουφοντίνα είπε πως επί βάση του νόμου θα πρέπει να μετακινηθεί στις φυλακές Δομοκού καθώς -όπως ανέφερε- ο νόμος προβλέπει πως δεν μπορεί να έχει προνομιακή μεταχείριση

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε ακόμα, μιλώντας στα Παραπολιτικα 90,1,  πως η προηγούμενη κυβέρνηση έθεσε ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο και η νέα κυβέρνηση έφερε ένα πλαίσιο για τους κρατουμένους που διακρίνει τους ελαφρείς από τους βαρείς εγκληματίες και σημείωσε πως η ελληνική πολιτεία έχει πράξει ότι περνάει από το χέρι της
για να διασφαλίσει την υγεία του Κουφοντίνα στον οποίο με εισαγγελική παραγγελία χορηγείται έμμεση τροφή.

Είπε μάλιστα πως ο κ. Κουφοντίνας δεν έχει εξαντλήσει την ευχέρεια που του αποδίδει η έννομη τάξη, δεν έχει προσφύγει σε δικαστήριο, δεν έχει ζητήσει προστασίας από την Δικαιοσύνη ενώ  σημείωσε πως ο Κουφοντίνας ζητά επιείκεια από την έννομη τάξη και να παρεκκλίνουμε από το νόμο ενώ είπε πως επιείκεια ζητά όποιος έχει μετανοήσει για παράνομες πράξεις κάτι που δεν έχει κάνει ο Κουφοντίνας.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε επίσης πως μια συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί να υποχωρεί σε ζητήματα που είναι υπεράνω του νόμου καθώς θα βρίσκεται σε παράλογες απαιτησεις.

Για τις διερευνητικές επαφές τονισε τέλος  πως εάν η τουρκία συνεχίσει την προκλητική στάση θα φτάσουμε στην ΕΕ.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιώργο Γεραπετρίτη στα Παραπολιτικά 90,1:

Αναφορικά με το θέμα της πανδημίας, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε: «Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα καθεστώς περιορισμού της αγοράς και της κοινωνίας, ήδη πολλές περιοχές μεταξύ των οποίων και η Αττική βρίσκεται σε ένα καθεστώς πολύ υψηλής απαγόρευσης με ελάχιστες δραστηριότητες οι οποίες κινούνται. Έχουμε κλειστή ψυχαγωγία και εστίαση, κλειστά σχολεία, κλειστό λιανεμπόριο, το μεγαλύτερο μέρος της Δικαιοσύνης κλειστό ουσιαστικά δηλαδή βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς το οποίο είναι πολύ κοντά στην καθολική απαγόρευση, είναι λίγα τα πράγματα τα οποία μπορούν να προστεθούν».

«Συνολικά η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη, βαθύτερη απαγόρευση σχεδόν σε όλη την Ευρώπη για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και στις περισσότερες δραστηριότητες αυτό νομίζω ότι έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση δηλαδή να βρισκόμαστε στην καλύτερη θέση σε όλους τους δείκτες που έχουν να κάνουν με την πανδημία με ένα πάρα πολύ μεγάλο κόστος βεβαίως. Αυτή τη στιγμή απόδειξη του γεγονότος ότι υπάρχει ένα πολύ συστηματικό πλαίσιο περιορισμών είναι το γεγονός ότι δεν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση η οποία να δημιουργεί δραματικές συνθήκες όπως συνέβη σε άλλες χώρες της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Βεβαίως υπάρχουν δυο σημαντικά δεδομένα τα οποία μας ανησυχούν, το ένα είναι οι μεταλλάξεις οι οποίες τείνουν να κυριαρχήσουν σε όλη την Ευρώπη και νομοτελειακά θα έφταναν και στην Ελλάδα. Η βασική μετάλλαξη η ποία βρίσκεται στη χώρα μας φαίνεται να είναι περισσότερο εύκολη στη διάδοση, όχι κατ’ ανάγκη στη θνητότητα αλλά μεταδίδεται με πολύ μεγαλύτερη ευκολία άρα αυτό μας δημιουργεί μια μεγαλύτερη δυσκολία. Και το δεύτερο και σημαντικό είναι το γεγονός ότι η κοινωνία βρίσκεται σε μια πάρα πολύ μεγάλη κόπωση. Είναι απολύτως κατανοητό, συμπληρώνουμε ένα χρόνο από τότε που ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα, συμπληρώνουμε μήνες από τότε που βρισκόμαστε σε πολύ αυστηρούς περιορισμούς. Νομίζω αποδεικνύεται στην πράξη ότι το οποιοδήποτε μέτρο εφαρμόζεται δύσκολα πια από τους πολίτες».

Ερωτηθείς για το πως είναι τόσο αισιόδοξος ότι θα ανοίξει η αγορά στις 15 Μαρτίου και αν θεωρεί ότι είναι μονόδρομος, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Πέρα από οτιδήποτε άλλο υπάρχει το ζήτημα ότι θα πρέπει να λειτουργήσει και η οικονομία. Βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς το οποίο είναι εύκολα αντιληπτό ότι δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε εσαεί την αγορά δηλαδή τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, θα πρέπει με προσοχή να επανέλθουμε σε ένα καθεστώς αγοράς. Είναι αρκετά σχετικά τα δεδομένα, αυτή τη στιγμή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας η αγορά λειτουργεί, ακόμα δηλαδή και μητροπολιτικές περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη για παράδειγμα λειτουργούν κανονικά στο λιανεμπόριό τους χωρίς να έχει υπάρξει η αντίστοιχη αύξηση που υπήρξε σε άλλες περιοχές που ήταν σε απαγόρευση όπως ήταν η Αττική».

«Άρα δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι το λιανεμπόριο είναι εκείνο το οποίο οδηγεί την πανδημία εν πάση περιπτώσει όμως εκείνο που είναι κρίσιμο είναι ότι αυτή τη στιγμή δίνουμε μια μάχη με το χρόνο. Έχουμε το μεγάλο όπλο του εμβολίου, συμπληρώνουμε ένα εκατομμύριο εμβόλια αυτές τις μέρες, αν όχι αύριο το αργότερο μεθαύριο θα έχουμε συμπληρώσει το ένα εκατομμύριο, έχουν ήδη κλειστεί ραντεβού για όλο το Μάρτιο και για ένα κομμάτι του Απριλίου που περίπου είναι δύο εκατομμύρια εμβόλια άρα βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τείχος ανοσίας. Είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει και βελτίωση του καιρού που πάντα ευνοεί την αποψίλωση του ιού άρα καταλαβαίνουμε ότι είναι μια μάχη με το χρόνο για τις επόμενες εβδομάδες. Εκείνο το οποίο νομίζω ότι είναι το σωστό είναι να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια ως κοινωνία», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ερωτηθείς ποια θα είναι τα έξυπνα μέτρα που θα ληφθούν για την επαναλειτουργία της αγοράς, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε: «Επειδή εμείς θα ακολουθήσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών δεν θα ήθελα να είμαι προπετής ως προς αυτό, εκείνο το οποίο θέλω να πω είναι ότι αφενός θα αξιολογηθούν περιοχές. Δηλαδή ορισμένες περιοχές οι οποίες βρίσκονται σήμερα σε ένα ηπιότερο καθεστώς όπου εμφανίζεται μια δυναμική αύξηση των κρουσμάτων θα περιέλθουν και αυτές στο κόκκινο, δηλαδή σε απαγόρευση. Για δε τις περιοχές που βρίσκονται σε πολύ αυξημένο κίνδυνο όπως είναι η Αττική, η Αχαΐα και λίγες ακόμη περιοχές εκεί εικάζω ότι θα υπάρξουν κάποιες παρεμβάσεις οι οποίες θα ελέγχουν περισσότερο την κινητικότητα».

«Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι μολονότι υπάρχουν οι περιορισμοί δυστυχώς υπάρχει και καταστρατήγηση των περιορισμών αυτών. Ο καθένας έχει βρει τρόπους για να μπορεί να ξεγελάει το σύστημα και να κάνει τον όποιο συγχρωτισμό κρίνει. Υπάρχουν δηλαδή πολλά φαινόμενα τα οποία είναι επικίνδυνα για τη διάδοση νομίζω ότι εκείνο το οποίο είναι σημαντικό είναι να μπορέσουμε να κλείσουμε τα όποια παράθυρα υπάρχουνε έτσι ώστε και εμείς να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να μπορούν νε μεγαλύτερη άνεση να λειτουργήσουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι η κινητικότητα η οποία οδηγεί σε πίεση στο σύστημα υγείας. Αυτό είναι το ζήτημα στο οποίο δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση. Κάθε μέρα που περνάει ανοίγουμε καινούργιες κλίνες, ενεργοποιούμε επικουρικούς μηχανισμούς από τον ιδιωτικό τομέα έτσι ώστε όλο και περισσότερο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε», συμπλήρωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ, ανέφερε: «Τα βλέπω όλα πολύ ωραία όπως και ο κ. Τσίπρας τα βλέπει καταπληκτικά, θα ήθελα απλά να επισημάνω ότι κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που κυβέρνησε δεν έκανε καμία απολύτως πρόσληψη, δεν έκανε καμία απολύτως αύξηση ΜΕΘ. Παρέλαβε 565 κλίνες ΜΕΘ και παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε περίπου στις 1360 ΜΕΘ, έχουμε αυξήσει περισσότερο από 20% τον αριθμό των υγειονομικών, κάθε μέρα που περνάει ενισχύουμε το ΕΣΥ. Νομίζω ότι οι πολίτες έχουν κρίση να αντιληφθούν το πώς όψιμοι τιμητές του ΕΣΥ σήμερα εμφανίζονται ως σωτήρες».

Αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Κουφοντίνα και τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα, τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι επρόκειτο περί γλωσσικού ολισθήματος. Δεν μπορω να διανοηθώ ότι υπάρχει έλληνας πολίτης σήμερα, γνώστης της ιστορίας και πολιτικός ο οποίος έχει ζήσει τα γεγονότα ο οποίος να θεωρεί ότι δεν τρομοκρατήθηκε η χώρα και οι πολίτες. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ταύτιση του πολιτικού κόσμου με αυτή την ιδεολογική πτέρυγα. Αλίμονο εάν σήμερα συζητάμε ότι η τρομοκρατία δεν οδηγεί σε κατατρομοκράτηση πολιτών, αλίμονο σήμερα το 2021 να συζητάμε ότι δεν έγινε και τίποτε επειδή οι νεκροί προέρχονταν από μια παράταξη. Αυτού του τύπου ο διχαστικός λόγος ελπίζω ότι έχει παρέλθει και νομίζω ότι ο κ. Δρίτσας οφείλει να ανασκευάσει. Ο δε κ. Τσίπρας οφείλει κάποια στιγμή επιτέλους όχι κατ’ ανάγκη από πολιτική ευαισθησία όσο από πολιτική τακτική εκείνα τα μέλη της παράταξής του τα οποία προβαίνουν σε δηλώσεις ακραίες που προκαλούν την κοινωνία αν μη τι άλλο να προσπαθήσει να τα επαναφέρει στην τάξη».

«Αντιλαμβάνομαι ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε να φέρει στην επιφάνεια και να ενισχύσει γεγονότα τα οποία θα αλλάξουν δραματικά το πολιτικό σκηνικό για αυτό το λόγο ασκεί μια πολιτική εφήμερης αξιοποίησης καταστάσεων. Θα πάει με τον Κουφοντίνα εάν χρειαστεί να πάει θεωρώντας ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει θρυαλλίδα, ενίοτε θα πάει με το ζήτημα το υγειονομικό, με το ζήτημα της ασφάλειας και της τάξης, με το ζήτημα των πανεπιστημίων», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Ο ρόλος της αντιπολίτευσης είναι πάντοτε να έχει ένα λόγο ο οποίος θα είναι κριτικός στην κυβέρνηση νομίζω όμως ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει μια πολιτική αξιοποίηση η οποία στηρίζεται περισσότερο σε ένα όνειρο ανατροπής του πολιτικού σκηνικού και για αυτό το λόγο υπάρχουν αυτού του τύπου οι εφήμερες κομματικές αξιοποιήσεις. Ο δε κ. Τσίπρας ειδικώς σε σχέση με τα στελέχη του έχει την ιδιαιτερότητα ότι έχει ένα μίγμα το οποίο είναι εξαιρετικά ετερόκλητο. Κινείται σε διάφορους ιδεολογικούς χώρους, έχει πολύ διαφορετικές κοσμοθεωρητικές απόψεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσει να μαζέψει σε ένα πολιτικό πλαίσιο, και σε μια συγκεκριμένη ρητορική τα στελέχη του και αυτό το δημιουργεί μια σοβαρότατη δυστοκία στο να μπορέσει να ελέγξει το πολιτικό προϊόν το οποίο προωθεί», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την υπόθεση Κουφοντίνα, δήλωσε: «Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, ο κ. Κουφοντίνας επί τη βάσει του νόμου αυτή τη στιγμή θα πρέπει να μετακινηθεί στο κατάστημα κράτησης Δομοκού. Προέβλεψε ο νόμος ότι δεν μπορεί να έχει προνομιακή μεταχείριση ανατρέποντας ένα προηγούμενο καθεστώς το οποίο ήταν εξαιρετικά προνομιακό. Η προηγούμενη κυβέρνηση, για τους δικούς της λόγους, έθεσε ένα πλαίσιο το οποίο ήταν εξαιρετικά ευνοϊκό για αυτού του τύπου τους καταδίκους, δηλαδή τη δυνατότητα να υπηρετούν σε καταστήματα κράτησης που είναι ημι-ελεύθερα δηλαδή τις αγροτικές φυλακές, και να έχουν ένα καθεστώς αδειών. Η νέα κυβέρνηση η οποία κρίθηκε για αυτό της το πολιτικό πρόγραμμα έφερε ένα νέο πλαίσιο σε ότι αφορά τους κρατουμένους. Η πολιτική αυτή κρίθηκε προεκλογικά, ο ελληνικός λαός επέλεξε αυτή την πολιτική η οποία διακρίνει τους ελαφρώς εγκληματίες από τους βαρείς εγκληματίες. Είπαμε ότι εκείνοι οι οποίοι έχουν ελαφρά αδικήματα θα πρέπει να έχουν μια «προνομιακή μεταχείριση» σε ότι αφορά τις άδειες, το κατάστημα κράτησης, την αποφυλάκιση κλπ ενώ οι βαρείς εγκληματίες θα έχουν ένα διαφορετικό επίπεδο σε ότι αφορά την κράτησή τους. Επί τη βάσει του νόμου πλέον ο κ. Κουφοντίνας θα πρέπει να μετακινηθεί στο κατάστημα Δομοκού. Αυτό προβλέπει η νομοθεσία, είναι αναντίρρητο».

«Το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού δεν μπορεί να υποδεχτεί τον κ. Κουφοντίνα αφενός μεν διότι υπάρχουν εξαιρετικά περιοριστικοί όροι, το κατάστημα αυτό δεν παραλαμβάνει κανένα νέο κατάδικο διότι είναι κατάστημα μόνο υποδίκων και ελαφρών εγκληματιών ήδη από νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης άρα δε μπορεί να τον υποδεχτεί. Η ελληνική πολιτεία έχει πράξει ότι περνάει από το χέρι της έτσι ώστε να διασφαλίσει την υγεία του κρατουμένου, υπάρχει ένα ολόκληρο ιατρικό και υγειονομικό επιτελείο το οποίο είναι απασχολημένο πλήρως στη διασφάλιση της υγείας του κ. Κουφοντίνα», σημείωσε επιπρόσθετα.

«Έχει εξασφαλιστεί εισαγγελική διάταξη με την οποία χορηγείται όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα έμμεση τροφή δηλαδή μια υποχρεωτική σίτιση για να παραμείνει ο άνθρωπος ζωντανός που είναι και το ζητούμενο της έννομης τάξης. Από την άλλη πλευρά εκείνο το οποίο ισχύει είναι ότι ο κ. Κουφοντίνας δεν έχει εξαντλήσει την ευχέρεια που του αποδίδει η έννομη τάξη, δεν έχει προσφύγει εξ όσων γνωρίζω μέχρι σήμερα σε δικαστήριο, δεν έχει ζητήσει την οποιαδήποτε προστασία από τη Δικαιοσύνη. Κατά την άποψή μου αυτό γίνεται για λόγους τακτικούς επειδή όλοι γνωρίζουν στο επιτελείο του ότι από τη στιγμή που ο νόμος είναι σαφής και είναι απολύτως σύμφωνος με το σύνταγμα δεν έχει τύχη μια τέτοιου τύπου δικαστική ενέργεια», διευκρίνισε ο ίδιος.

«Αυτό που ζητεί ο κ. Κουφοντίνας είναι στην πραγματικότητα η επιείκεια από την έννομή τάξη, δεν ζητεί στην πραγματικότητα να εφαρμοστεί ο νόμος, ζητεί να παρεκκλίνουμε από τον νόμο για λόγους επιείκειας. Και να πω δύο πράγματα ότι την επιείκεια κατεξοχήν τη ζητεί εκείνος ο οποίος αν μη τι άλλο έχει μετανοήσει για παράνομες πράξεις τις οποίες έχει διενεργήσει. Ο κ.Κουφοντίνας όλοι γνωρίζουμε ότι δεν έχει μεταμεληθεί αντιθέτως εξακολουθεί να υποστηρίζει τις βασικές του θέσεις με εκδόσεις βιβλίων κλπ. Και το δεύτερο ζητούμενο είναι ότι καταλαβαίνουμε ότι μια συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί να υποχωρεί σε αιτήματα τα οποία είναι υπεράνω του νόμου διότι με τη λογική αυτή απλώς και μόνο δημιουργεί τον κίνδυνο κάθε φορά να βρίσκεται μπροστά σε παράλογες απαιτήσεις οι οποίες εκφράζονται με την πρόφαση του κινδύνου ζωής», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις διερευνητικές επαφές, επισήμανε: «Εμείς εξαρχής είχαμε θέσει δύο βασικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε στις διερευνητικές, αυτές ήταν η περιορισμένη εντολή που θα είχαν οι αντιπροσωπίες δηλαδή η απασχόληση με θέματα που έχουν να κάνουν με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, και το δεύτερο και πιο κρίσιμο κατά τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών να μην υπάρχουν εκατέρωθεν επιθετικές ενέργειες δηλαδή να μην υπάρχουν εχθροπάθειας πράξεις. Δυστυχώς απ ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σχετική ένταση και πάλι. Εξακολουθούμε εμείς να πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου, θα πρέπει να καθίσουμε να συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν σε κάθε όμως περίπτωση αν συνεχιστεί μια στάση εκ μέρους της Τουρκίας η οποία δεν ευνοεί τον εποικοδομητικό διάλογο θα φτάσουμε κατ’ ανάγκη και στο ζήτημα της ΕΕ. Η Ελλάδα έχει πολύ ισχυρή διπλωματική θέση, την έχει χτίσει την Ανατολική Μεσόγειο με τις μεγάλες περιφερειακές της συμμαχίες, είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΕΕ καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια θέση πολύ υψηλής ισχύος».