Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Πολιτικός Καφές” με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είμαστε σε ένα πολύ δύσκολο σταυροδρόμι και σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο σημείο. Πιστεύω και αισιοδοξώ ότι σήμερα θα έχουμε την ημερομηνία επιστροφής της Τρόικα στην Αθήνα ώστε να κλείσει η συμφωνία και ασφαλώς αυτή η συμφωνία θα έχει και ορισμένα μέτρα.
Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει στο σύνολό τους το πακέτο των μέτρων και ειδικότερα την αύξηση του ΦΠΑ
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δεν υπάρχει κανένας Νεοδημοκράτης βουλευτής που να έχει στην ιδεολογία του την αύξηση των φόρων άρα προφανώς είναι ένα μέτρο πολύ έξω από την δική μας ιδεολογία και πολύ δυσάρεστο αν πρέπει να το λάβουμε. Όμως εάν η κυβέρνηση είχε να επιλέξει μεταξύ διαφόρων δυσάρεστων πραγμάτων προφανώς προσπαθεί να βρει εκείνο που είναι το λιγότερο δυσάρεστο για την κοινωνία. Εάν είχαμε τρέξει τις μεταρρυθμίσεις γρηγορότερα από τη μια και αν δεν υπήρχε η πολιτική αστάθεια από την άλλη που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν να είχαμε αποφύγει όλα αυτά τα μέτρα.
ΔΗΜ: Την πολιτική αστάθεια τη δημιουργεί η κυβέρνηση. Η πολιτική αστάθεια δημιουργείται από το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς πήγε στην ΔΕΘ και προανήγγειλε την έξοδο από τα μνημόνια και την αποχώρηση του ΔΝΤ από τη χώρα μας. Αυτή λοιπόν η πολιτική δύναμη δημιουργεί την πολιτική αστάθεια.
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Σας είπα ότι δύο πράγματα συνέβαλαν στην σημερινή μας θέση, το ένα είναι το ότι όντως η κυβέρνηση υπέστη μια μεταρρυθμιστική κόπωση από τον Ιούνιο το για ποιους λόγους θα το γράψει η ιστορία δεν μπορώ να σας ο πω εγώ αλλά η πολιτική αστάθεια δεν προήλθε από την κυβέρνηση. Η πολιτική αστάθεια προέρχεται από το γεγονός ότι οι αγορές μετράνε ότι θέλουμε 180 ψήφους, ότι 180 ψήφους δεν έχουμε ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να έχουμε και άρα αυτό το αποτιμούν σε χρήμα. Και έρχεται η Τρόικα και λέει επειδή το 2015 δεν θα έχετε μια φυσιολογική χρονιά αλλά θα έχετε μια χρονιά αναταράξεων των πολιτικών σας αναζητήσεων αυτός ο λογαριασμός της περιπέτειας που θέλετε να ζήσετε βγαίνει 2,5 δις. Βρείτε μας λοιπόν 2,5 δις για να μπορείτε να κάνετε εύκολα τις όποιες περιπέτειες θέλετε να ζήσετε ως λαός με Τσίπρα με εκλογές. Άρα λοιπόν εάν δεν υπήρχαν αυτά τα 2,5 δις που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής αστάθειας που δημιουργεί η προεδρική εκλογή δεν θα χρειαζόταν να ψηφίσουμε μέτρα όπως η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία. Μέτρο που δεν έχω κανένα λόγο να το υπερασπιστώ το οποίο σας λέω εκ των προτέρων ότι το θεωρώ και αντιαναπτυξιακό και προβληματικό για τις τουριστικές επιχειρήσεις κυρίως εκ του γεγονότος ότι δεν ελήφθη έξι μήνες πριν, θα έπρεπε να είναι γνωστό στις τουριστικές επιχειρήσεις πριν κλείσουν τα πακέτα.
ΔΗΜ: Θα το ψηφίσετε όμως
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μα βεβαίως γιατί έχουμε δύο στην ζυγαριά αγαθά από τη μια ένα μέτρο που δεν μ' αρέσει και από την άλλη να διατηρηθεί η χώρα με μια σταθερή κυβέρνηση. Προφανώς δεν θα ρίξουμε την κυβέρνηση για αυτό. ...Ποιος είπε ότι στην Βουλή ψηφίζουμε μόνο ότι μας αρέσει, τα μισά πράγματα που ψηφίζουμε δεν μας αρέσουν. Τι νομίζετε ότι είναι η πολιτική νηπιαγωγείο που άμα δεν μ' αρέσει η πλαστελίνη παίρνω άλλη! Η πολιτική είναι ευθύνη. Σας λέω λοιπόν ότι αν με ρωτάτε αν μ' αρέσει η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία σας λέω ότι δεν μου αρέσει. Αν με ρωτάτε αν την πιστεύω, δεν την πιστεύω. Αν με ρωτάτε αν την θεωρώ τόσο κακή ώστε να ρίξω την κυβέρνηση, όχι η κυβέρνηση πρέπει να μείνει σταθερή.
ΔΗΜ. : Είπατε ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τους 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η αγορά μετράει ότι δεν τους διαθέτει, το αν τους διαθέτει ή όχι η κυβέρνηση θα φανεί στην ψηφοφορία εγώ δεν μπορώ να γίνω μάντης.
ΔΗΜ.: Ποια είναι η εκτίμησή σας;
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μπορεί και να τους έχει μπορεί και να μην τους έχει. Δεν αποκλείεται και να τους έχει, δεν είναι και σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Πολσον να μην επενδύσει κανείς στην Ελλάδα μέχρι την προεδρική εκλογή
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο Τσίπρας φταίει για αυτό αφού αυτός δεν ψηφίζει πρόεδρο, για όλα εμείς φταίμε;
...Φταίει ο κ. Τσίπρας διότι η πολιτική αστάθεια δημιουργεί ένα λογαριασμό...
ΔΗΜ: Την πολιτική αστάθεια την δημιουργεί η κυβέρνηση. Είπατε ότι από τον Ιούνιο και μετά πάγωσε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης μπορείτε να μου πείτε μια μεγάλη μεταρρύθμιση που έγινε πριν τον Ιούνιο;
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ενοποίηση του ΕΟΠΥΥ από τον υπουργό Υγείας Α.Γεωργιάδη. Έχει χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια.
ΔΗΜ: Πείτε μου και μια δεύτερη μεταρρύθμιση. Δεν έγιναν μεταρρυθμίσεις και αυτό είναι το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης και μετά τον Ιούνιο συγκροτήθηκε μια κυβέρνηση που είχε στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, στο πως θα χαϊδέψει αυτιά... Αυτός που συγκρότησε αυτή την κυβέρνηση ευθύνεται για την πολιτική αστάθεια και όχι ο κ. Τσίπρας.
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αδικείται τον πρωθυπουργό, μεταρρυθμίσεις έχουν γίνει πάρα πολλές τα τελευταία χρόνια. Ο Βρούτσης δεν έκανε μεταρρυθμίσεις , ο Μητσοτάκης δεν έκανε μεταρρυθμίσεις , ο Στουρνάρας δεν έκανε μεταρρυθμίσεις ή δεν κάναμε ιδιωτικοποιήσεις τις περισσότερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα! Νομίζω ότι αδικείται την κυβέρνηση και να σας το πω και διαφορετικά όταν παίρνεις μια χώρα όπου τα σπρέντ είναι 3600 μονάδες και καταφέρνεις και τα φτάνεις 470 κάτι καλό έχεις κάνεις γιατί οι αγορές δεν κατεβαίνουν από μόνες τους, κατεβαίνουν όταν βλέπουν κάτι.
Για μένα τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά, τώρα πρέπει να έρθει η Τρόικα στην Ελλάδα και πιστεύω ότι θα έρθει και παραμένω αισιόδοξος . Να κλείσουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία που μπορούμε να κλείσουμε, να εκλεγεί με το καλό πρόεδρος της Δημοκρατίας όπου θεωρώ ότι έχουμε πιθανότητες να εκλέξουμε πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν είναι μηδενικές πιθανότητες και αμέσως μετά αφού όλα πάνε καλά να αποφασίσει η κυβέρνηση να ξαναβάλει μπρος τη μηχανή και να κάνουμε όλα αυτά που αφήσαμε μισά.
ΔΗΜ: Έχετε πεισθεί δηλαδή ότι το μόνο καλό για τον τόπο είναι η παραμονή η δική σας στον τόπο με οποιοδήποτε κόστος.
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άκουσα χθες τον υποψήφιο πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να λέει το εξής και εσείς μπορεί να μην θέλετε να χαρακτηρίσετε τον κ. Τσίπρα για τους δικούς σας λόγους δημοσίων σχέσεων και να θέλετε να λέτε μόνο για το Σαμαρά αλλά εγώ θα το πω. Όταν λέει ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα ζητήσω ραντεβού από την Μέρκελ γιατί δεν την αναγνωρίζω ως κάτι σπουδαιότερο των άλλων και του λέει ο κ. Τσίμας ότι “οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι την αναγνωρίζουν όμως” και λέει εμένα δεν με νοιάζει.
Όταν λοιπόν θέλουμε ως εναλλακτική πρόταση στον κ. Σαμαρά να μας κυβερνήσει κάποιος που δεν αναγνωρίζει την Μέρκελ το συζητάμε τώρα και στα σοβαρά;
Ο ελληνικός λαός αν αποφασίσει αυτόν τον άνθρωπο που είπε χθες αυτά τα όσα είπε ας μην τα χαρακτηρίσω, να τον κάνει πρωθυπουργό δικαίωμα του ελληνικού λαού είναι αναφαίρετο και κυριαρχικό και δεν το αμφισβητεί κανένας μας εάν όμως ο ελληνικός λαός το κάνει μη δω έναν σας την επομνη να αρχίσει την κλάψα “ αμάν να γίνουμε κοψοχέρηδες, αμάν τι πάθαμε”, μην ακούσω κάτι τέτοιο γιατί θα έρχομαι εγώ στα στούντιο με τα γιαούρτια. Όταν θα καταρρέει ο τόπος θα έρχομαι με τα γιαούρτια σε έναν-έναν από εσάς, “δεν έκανες κριτική στον Τσίπρα φάε ένα”.
Πάμε να κάνουμε πρωθυπουργό έναν άνθρωπο που λέει δεν αναγνωρίζω την Μέρκελ, δηλαδή ο Τσίπρας θεωρεί τον εαυτό του ισχυρότερο ηγέτη από την Καγκελάριο της Γερμανίας και εμείς θα τον κάνουμε πρωθυπουργό.
Εγώ δεν είπα ότι είναι Καγκελάριος της Ελλάδας η κα Μέρκελ είπα όμως ότι δεν μπορεί να λέει ο υποψήφιος πρωθυπουργός της χώρας ότι δεν θα ζητήσω να δω την κα Μέρκελ γιατί η κα Μέρκελ μας δίνει τα λεφτά.
Εγώ δεν είπα να την κάνουμε Καγκελάριο της Ελλάδας είπα όμως ότι δεν θα κάνουμε πρωθυπουργό και κάποιον που νομίζει ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων σε συσκευασία Μεγάλου Αλεξάνδρου.