«Το 60% και πλέον των Ελλήνων έχει κουραστεί από τα μέτρα και την ανελευθερία, και βγάζει αντίδραση όπως άρνηση της πανδημίας», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή Secret με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος.
Ο κ. Μαύρος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του εμβολιασμού σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ξεκινήσαμε με θάρρος και στη συνεχεία υπήρξε μια καχυποψία που φαίνεται να υποχωρεί».
Τέλος, σημείωσε πως οι πολίτες θέλουν απαντήσεις για το τι ζωή θα έχουν στο εξής όπως αν μπορούν να αγκαλιάσουν το σύντροφο τους.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Μαύρου στα Παραπολιτικά 901:
«Το 60% των Ελλήνων έχει μπει στη διαδικασία να δηλώνει ότι «έχω κουραστεί πλέον από τα μέτρα». Όχι τα μέτρα της συγκεκριμένης κυβέρνησης γενικά από την έννοια μέτρα και την ανελευθερία. Ότι έρευνα και να έχουμε μετρήσει ο κόσμος βγάζει μια «πολιτισμική» κόπωση για το πώς ζω τελικά, τι είναι αυτό που ζω είναι ζωή, τι είναι; Και αυτή η κόπωση που εμφανίζει τον έχει οδηγήσει και σε άρνηση. Δηλαδή προσπαθώντας να δώσει στον εαυτό του το δικαίωμα της ελευθερίας αρχίζει και δημιουργεί δικαιολογίες του τύπου ''δεν υπάρχει κορονοϊός, είναι κάτι ηπιότερο''. Η κόπωση ναι είναι εκεί και μεγαλώνει όσο περνάει ο καιρός με μια ελπίδα ότι ο εμβολιασμός θα το λύσει αυτό το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB.
Αναφορικά με τον εμβολιασμό, ο κ. Μαύρος σημείωσε: «Ξεκινήσαμε με θάρρος γιατί το εμβόλιο το περιμέναμε σαν τον Ιησού για να ελευθερωθούμε, στη συνέχεια υπήρξε μια καχυποψία αρκετά έντονη σε σχέση με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να μας προκαλέσει το εμβόλιο. Αυτή τη στιγμή αυτό το φαινόμενο φαίνεται ότι έχει αρχίσει να υποχωρεί γιατί στην Ελλάδα υπάρχει και το φαινόμενο με τις ''πατάτες του Καποδίστρια''. Όταν αρχίζουν και δημιουργούνται δυσκολίες, δεν έχουμε εμβόλια, δεν βρίσκουμε, ποιος έχει σειρά και πάει λέγοντας όλο αυτό λειτουργεί αντίστροφα, ''θέλω και εγώ εμβόλιο''. Και μάλιστα θα αρχίσει τώρα να μπαίνει και μια άλλη διάσταση, την οποία πιστεύω ότι θα την ξεπεράσουμε γρήγορα ''ποιο είναι το καλό εμβόλιο''. Θα περάσουμε και από αυτή την ρητορική αλλά η ουσία είναι ότι ο κόσμος πια θέλει να μπει στη διαδικασία να εμβολιαστεί»
«Αυτό το οποίο φαίνεται είναι ότι ο Έλληνας είναι πάνω σε μια σταδιακή μετακίνηση από τον φόβο μη νοσήσω, στο φόβο πως θα ζήσω. Αυτό το ''ζήσω'' δεν περιέχει μέσα του το ζήσω –πεθάνω λόγω κορονοϊού αλλά με ποια ποιότητα ζωής θα ζήσω από εδώ και πέρα. Σήμερα αφενός δεν έχουμε λεφτά να ζήσουμε την όποια ζωή γιατί έχει γίνει η αγορά ξέρετε πως, και το δεύτερο είναι ποια ζωή θα μπορώ να ζήσω από εδώ και πέρα. Θα μπορώ να αγκαλιάζω τον σύντροφό μου, δεν θα μπορώ; Θα μπορώ να βγαίνω έξω; Απλά καθημερινά πράγματα. Εδώ μπαίνει στο μυαλό των Ελλήνων σαν παρονομαστής ενός κλάσματος που στον αριθμητή είναι ο ''φόβος πως θα ζήσω'' ο παρονομαστής είναι η λέξη ''γρήγορα''», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Άρα αυτό το οποίο απαιτεί είναι ότι ''θέλω μια λύση για να μου απαντηθούν όλα αυτά τα ερωτήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται'' και εκεί μπαίνει τώρα γιατί κάποιοι έχουν ταρακουνήματα και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν να καρπωθούν την όλη κατάσταση. Διότι ποιος πολιτικός φορέας αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να τάξει το ''γρήγορα'' η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση; Και εδώ τα πράγματα αποτυπώνονται στις δημοσκοπήσεις γιατί στην ουσία αυτό το οποίο θέλει ο έλληνας είναι να ακούσει κάποιον να του φτιάξει ένα είδος business plan που να του λεει το πρώτο εξάμηνο του ’21 θα στοχοθετήσουμε αυτό, το δεύτερο εξάμηνο του ’21 θα στοχοθετήσουμε εκείνο, το ’22 αυτό και το ’23 εκείνο», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Αυτό όσο δεν το βλέπει να έχει τη μορφή του σαφούς πλάνου εξακολουθεί να έχει γκρίνιες ως προς την κυβέρνηση χωρίς να είναι όμως διατεθειμένος να την αφήσει γιατί δεν μπορεί να δει κάτι άλλο εναλλακτικό επειδή η αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να παίζει με κανόνες αντιπολίτευσης του τύπου ''δεν μ’ αρέσει η μύτη σου γιατί είναι στραβή'' και όχι πολιτική αντιπαράθεση σε ουσιαστικά πράγματα», ανέφερε συμπληρωματικά.
Αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές, ο κ. Μαύρος δήλωσε: «Ο κόσμος θέλει αυτή τη στιγμή σταθερότητα για να βγούμε από το καινούργιο πηγάδι που πέσαμε, φυσικά και δεν είναι παλαβός ο κόσμος και σωστά λεει ότι δεν θέλει εκλογές. Το μόνο θέμα είναι ότι αν δεις τον ανασχηματισμό απομονωμένα μοιάζει εκλογικός ανασχηματισμός αλλά υπό την έννοια ότι θέλει ο Πρωθυπουργός να προστατεύσει τη δυνατότητα να μπορεί να κάνει εκλογές, όχι ότι στοχεύει να το κάνει. Γιατί ένα εύλογο σημείο που θα μπορούσε κανείς να κάνει εκλογές είναι το επόμενο Φθινόπωρο όπου τότε θα έχει αρχίσει να μπαίνει στη ρητορική μας και η ιστορία με τα 32 δις που θα πάρουμε από την Ευρώπη».
«Αυτό αν έχουμε αρχίσει να βγαίνουμε με ουσία από την περίοδο του κορονοϊού θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια νέα αρχή και να πει κάποιος ότι ''περάσαμε από τη Σκύλα και τη Χάρυβδη και από τις Συμπληγάδες πέτρες και τελικά είμαστε ζωντανοί άρα για να ξαναπροχωρήσουμε με ισχυρή ανάπτυξη που είναι εκεί που το αφήσαμε στις αρχές του 2020 χρειάζομαι καινούργια εντολή'', αυτό δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να συμβεί το Σεπτέμβρη. Δεν θα ρισκάρει κανένας να πάει σε εκλογές και να στοιβάξει ανθρώπους έξω από εκλογικά τμήματα χωρίς να είναι βέβαιος ότι δεν θα ξαναεκτινάξουμε στον αέρα την ιστορία που λέγεται κορονοϊός», κατέληξε.