«Πολλές φορές η Αριστερά σοκάρει με τις θέσεις της, όπως με την επίθεση στις εθελόντριες νοσοκόμες που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη αλλά και την κριτική της για την εικόνα της Παναγίας στην πρόσοψη της Βουλής», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ''Secret'' με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.
Ο κ. Βορίδης είπε πως «είναι προφανές το στίγμα της ιδεοληψίας και το βαθύ ιδεολογικό θέμα της Αριστεράς».
Σημείωσε μάλιστα ότι «η πολιτική διαδικασία είναι μια συνεχής έκθεση και πως ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να πει ότι για τους νεκρούς στην Ελλάδα φταίει η κυβέρνηση».
Σημείωσε πως «έως το τέλος του μήνα θα έχουν μπει τα 1.500 ευρώ στους δικαιούχους των λαϊκών αγορών», ενώ για την συγκομιδή της ελιάς ανέφερε πως «είναι επαρκές το θεσμικό πλαίσιο».
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Μάκη Βορίδη στα Παραπολιτικά 90,1:Αναφορικά με την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και της Αυγής για τον εθελοντισμό και την εικόνα της Παναγίας στην πρόσοψη της Βουλής, ο κ. Βορίδης σημείωσε: «Για όποιον παρακολουθεί την Αριστερά δεν πέφτει από τα σύννεφα απλώς πάρα πολλές φορές πράγματι σοκάρουν οι θέσεις αυτές. Η Αριστερά είναι αυτό το πράγμα. Για παράδειγμα στη σκέψη της Αριστεράς ο εθελοντισμός δεν έχει κανένα νόημα, είναι μια πρακτική η οποία διασώζει τον κακό καπιταλισμό. Διότι κανονικά στη σκέψη της Αριστεράς θα έπρεπε να υπάρχουν ατελείωτες ΜΕΘ, θα έπρεπε να υπάρχουν ατελείωτοι διορισμοί και επομένως όταν κάποιος άνθρωπος διαπιστώνει μια έξαρση σε ένα συγκεκριμένο σημείο ένα κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών και εν προκειμένου ένα τμήμα σπουδαίοι, γενναίοι, σοβαροί και θαρραλέοι υγειονομικοί πήγαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση αυτή αυτό δεν έχει κανένα ενδιαφέρον γιατί διασώζει τον νεοφιλελευθερισμό από τις υποχρεώσεις του. Άρα στην πραγματικότητα αυτό είναι απολύτως συνυφασμένο με την ταυτότητά του».
«Δεν τους ενδιαφέρει οτι έχει να κάνει με την κοινωνία των πολιτών, δεν τους ενδιαφέρει επομένως ο εθελοντισμός, δεν τους ενδιαφέρει οι ιδιωτικές δράσεις που λειτουργούν ως μηχανισμοί αλληλεγγύης , δεν τους νοιάζουν όλα αυτά εκείνο που πρέπει να υπάρχει είναι ένα ατελείωτο κράτος που να καλύπτει τα πάντα. Αυτή είναι η αντίληψή τους. Και στη εικόνα της Παναγίας στη Βουλή επίσης είναι η ίδια αντίληψη γιατί η Βουλή έχει χρησιμοποιηθεί για τα πάντα. Έχει χρησιμοποιηθεί ως ντεκόρ που προβάλλονται διάφορες διαφάνειες, έχει χρησιμοποιηθεί για την ημέρα ισότητας των γυναικών, έχει χρησιμοποιηθεί για τον καρκίνο, έχει χρησιμοποιηθεί για ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, δεν προξένησε αντιδράσεις ίσα -ίσα επαινετική ήταν η στάση όλων ως προς αυτό αλλά όταν χρησιμοποιήθηκε για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και πάνω στο Κοινοβούλιο μας είδαμε την εικόνα της Παναγιάς ως προστάτιδος των Ενόπλων Δυνάμεων, και είδαμε για κάποιες λίγες ώρες και μερικές εικόνες για την πολεμική αρετή των Ελλήνων και τα σπουδαία πράγματα στην ιστορία που έχουν καταφέρει οι Ένοπλες Δυνάμεις εκεί εθίγησαν. Εκεί ακούσαμε για φονταμενταλισμό, ακούσαμε για Αγιατολάχ, ακούσαμε για το Ιράν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Όταν όμως χρησιμοποιούμε τη Βουλή για να πούμε το Aids ή για τον καρκίνο ή για την ισότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα άρα είναι προφανές το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα που έχει η Αριστερά και η Αριστερά ενεργοποιείται όχι γιατί χρησιμοποιήθηκε το κοινοβούλιο ως ντεκόρ αλλά γιατί το θέμα τους ενοχλεί. Τους ενοχλούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, τους ενοχλεί η πολεμική αρετή των Ελλήνων, τους ενοχλεί η θρησκεία. Αυτή είναι η ταυτότητα τους και η ιδεολογική τους ατζέντα», υπογράμμισε ο ίδιος.
«Όσο επώδυνη και αν ήταν αυτή η εμπειρία της κυβερνώσης Αριστεράς ίσως ήταν απαραίτητο να τη ζήσει ο λαός μας για να ξέρει για τι πράγμα μιλάμε αλλιώς μένει και ένα σύννεφο ότι κάποιος κάπου θα κάνει κάτι αλλιώς, έχει το μαγικό ραβδί που θα φέρει τον επίγειο παράδεισο. Κυβερνήσανε 4,5 χρόνια και επειδή όχι τον παράδεισο δεν φέρανε αλλά τα κάνανε κόλαση για αυτό και έχει μια εμπειρία ο λαός μας της κυβερνώσης Αριστεράς και επομένως ξέρει τι πρέπει να αποφεύγει και αυτό είναι κάτι που θα τους συνοδεύει για πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε επιπρόσθετα.
«Είναι ιδεολογικό και πιο σημαντικό είναι ότι θα επιστρέφουν σε αυτή τους μήτρα, όσο αποκρουστική κι αν είναι αυτή, όσο και αν είναι η μήτρα του 3%, όσο αντι -δημοφιλής και αν είναι, θα επιστρέφουν γιατί δεν έχουν τίποτα να πουν για τα άλλα. Γιατί η χώρα μαστίζεται, όπως και όλος ο πλανήτης από μια τρομερή πανδημία στην οποία η συνεισφορά τους έστω και στο επίπεδο των προτάσεων είναι μηδενική. Είναι δεκάδες τα εκατομμύρια οι νεκροί στον πλανήτη από την πανδημία και ο κ. Τσίπρας αυτό που προσπαθεί να κάνει τώρα είναι να πει ότι για τους νεκρούς της πανδημίας στην Ελλάδα, παρεμπιπτόντως μια χώρα με το μικρότερο ποσοστό νεκρών σε όλο τον πλανήτη, φταίει η κυβέρνηση. Αυτό όπως και να το τεντώσεις, όσο και να επιχειρηματολογήσεις, ότι και να πεις για τα ΜΜΜ, για τα σχολεία, για το ρυθμό του ανοίγματος θα πω ότι είναι εν πολλοίς αδίκως γιατί αν πούμε τι είναι εκείνο, αυτό το οποίο κατά τη γνώμη συγκλονιστικά έχει περιγράψει ο Πρωθυπουργός ο οποίος λεει κάθε μέρα που ξημερώνει αναρωτιέμαι τι θα μπορούσε να έχει γίνει διαφορετικά και η απάντηση είναι ότι είναι ελάχιστα τα πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά και πάντως είναι σίγουρο ότι ακόμα και αυτά που ενδεχομένως θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά ήταν πολύ δύσκολο να τα αξιολογήσεις ότι έπρεπε να γίνουν διαφορετικά. Γιατί δεν πρέπει να κανουμε την κριτική με τα δεδομένα που έχουμε τώρα αλλά με τα δεδομένα που είχαμε τότε όταν παίρναμε την απόφαση», επισήμανε ο κ. Βορίδης.
Για τις λαϊκές αγορές, ανέφερε: «Τα 1.500€ στις λαϊκές αγορές θα έχουν μπει στους λογαριασμούς τους μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Όπως ανοίγουν και οι πλατφόρμες για ορισμένους κλάδους οι οποίοι ενισχύονται, έχουν ληφθεί οι εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή επιτροπη και ενισχύονται, όπως είναι τα οπωροκηπευτικά, τα θερμοκήπια στην Κρήτη , όπως είναι καρπούζι, η πατάτα, όπως επίσης και η ελιά Καλαμών. Αυτές οι πλατφόρμες θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα και θα αρχίζουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ενισχύσεις τους εκεί».
Για την συγκομιδή των ελιών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε: «Υπήρξε μια αγωνία και με το ζήτημα των εργατών γης και με το ζήτημα των μετακινήσεων για τη συγκομιδή υπήρξαν μικροθέματα νομίζω ότι εν πολλοίς το θεσμικό πλαίσιο το οποίο έχουμε φτιάξει για να αντιμετωπίσουμε τους περιορισμούς είναι επαρκές και θεωρώ ότι εν γένει στο σύνολό της η συγκομιδή πηγαίνει καλά. Και αυτό ολοκληρώνεται χωρίς μεγάλα προβλήματα και σημαντικά ζητήματα».
«Επειδή θα συνεχίσουμε να ζούμε τις επιπτώσεις του περιορισμού της πανδημίας ελπίζω για μικρό ακόμα χρονικό διάστημα, περιμένουμε τους μεταβατικούς προσωρινούς κανονισμούς που πρόκειται να υιοθετηθούν από την ευρωπαϊκή επιτροπή για να δούμε τις ευελιξίες που θα έχουμε μέσα στο 2021 καθώς και τα διαθέσιμα ποσά για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους παραγωγούς εκεί που αυτό χρειάζεται. Είναι πράγματα που τα παρακολουθούμε, τώρα βέβαια μπαίνουμε σε μια περίοδο στην οποία δεν έχουμε συγκομιδές, υπάρχει μια περίοδος «ανάπαυσης» των συγκομιστικών και καλλιεργητικών δραστηριοτήτων το αμέσως επόμενο διάστημα αλλά προφανώς όλα αυτά πρέπει να δούμε πως θα μας επηρεάσουν καθώς μπαίνουμε στην καινούργια χρονιά. Δηλαδή να δούμε πως θα είναι ο Φεβρουάριος και μετά για να δούμε την κατάσταση καλλιεργητικά και εκεί, εγώ αυτό τουλάχιστον υποστηρίζω στο συμβούλιο υπουργών, θα χρειαστεί ορισμένα από τα μέτρα της χαλάρωσης των κανονισμών στα ζητήματα του ανταγωνισμού να τα επεκτείνουμε τουλάχιστον μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021», συμπλήρωσε.