«Κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να είναι προεδρική απόφαση, μπορεί να ήταν απόφαση δημάρχων, αυτό ήταν κακόγουστο αλλά πολλά είναι κακόγουστα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η συγγραφέας, Σώτη Τριανταφύλλου, αναφορικά για την ανάρτηση των σκίτσων του Charlie Hebdo.
Αναφερόμενη στα κυβερνητικά κτήρια στη Γαλλία που φωτίστηκαν με σκίτσα του Charlie Hebdo, η κ. Τριανταφύλλου σημείωσε: «Αυτό με τα σκίτσα δεν το έχω δει στα γαλλικά media το έχω μάθει από την Ελλάδα. Σίγουρα δεν συνέβη στο Παρίσι, πιθανώς να έχει γίνει σε πολύ μικρή κλίμακα σε πόλεις που είναι ιδιαίτερα εχθρικές».
«Η Νίκαια έχει ένα ιστορικό συγκρούσεων με το Ισλάμ και λόγω της γεωγραφικής της θέσης είναι χώρος όπου φτάνουν πολλοί μετανάστες από την Αφρική και κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία υπήρχαν πολλές στρατολογήσεις. Υπήρχαν πολλοί που έφυγαν από τη Νίκαια για να πάνε να πολεμήσουν στην Συρία, τζιχαντιστές δηλαδή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είχε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό στρατολογήσεων. Ο δε δήμαρχος, που είναι πολλά χρόνια δήμαρχος και πρόσκεινται στην κεντροδεξιά ήταν από τους πρώτους που ξεστόμισε την καταραμένη λέξη «ισλαμοφασισμός» με αποτέλεσμα να δέχεται απειλές ήδη από το 2005», υπογράμμισε η ίδια.
Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι θα συνεχιστεί ο κύκλος αίματος, απάντησε: «Το λογικό είναι να σκέφτεται κανείς ότι θα συνεχιστεί και ότι θα ενταθεί αλλά η πραγματικότητα συχνά μας διαψεύδει. Διότι τα μέτρα που έχουν αρχίσει να λαμβάνονται και που έπρεπε να έχουν ληφθεί, να μην έχει αφεθεί η κατάσταση να φτάσει εκεί ώστε να μην χρειάζονται μέτρα για παράδειγμα να μην υπάρχουν σαλαφιστικά τζαμιά, να μην υπάρχουν 8.500 τζαμιά, όλα αυτά που έχουν συμβεί και τώρα προσπαθούν κατά κάποιο τρόπο να τα ελέγξουν και να τα συμμαζέψουν σε αυτές τις κινήσεις δεν μπορεί παρά να υπάρχει αντίδραση».
«Είναι αδύνατον να μην υπάρχει αντίδραση. Είναι πολύ αργά από πολλές απόψεις (να το μαζέψουν). Οι φιλήσυχοι μουσουλμάνοι βεβαίως και δεν στηρίζουν την τρομοκρατία αλλά από την άλλη μεριά χτίζονται με πατριωτικό τρόπο και τρόπο που ανάγεται στο αίμα- γιατί κάπως έτσι τα σκέφτονται- με το ριζοσπαστικό Ισλάμ είναι μοιρασμένοι. Είναι λιγοστοί αυτοί που άνευ όρων στηρίζουν τη Γαλλική Δημοκρατία παρότι είναι Γάλλοι πολίτες. Οι πολλοί φανατικοί είναι λίγοι αλλά υπάρχουν ομόκεντροι κύκλοι από λίγο φανατικούς, από λίγο λιγότερο φανατικούς οι οποίοι όμως έχουν ένα κέντρο και αυτό το κέντρο δεν είναι η Γαλλική Δημοκρατία είναι το Ισλάμ, είναι η θρησκεία τους», δήλωσε επιπρόσθετα.
Για την ανάρτηση των σκίτσων, σημείωσε: «Κατά την γνώμη μου δεν θα πρέπει να είναι προεδρική απόφαση, μπορεί να ήταν απόφαση δημάρχων, αυτό ήταν κακόγουστο αλλά πολλά είναι κακόγουστα. Και το Charlie Hebdo είναι κακόγουστο, και το ότι ο καθηγητής έδειξε τα σκίτσα μέσα στην τάξη είναι κακόγουστο αλλά η ελευθερία του λόγου έχει νόημα μόνο αν διαφωνεί κανείς. ...Μπορεί να αποβεί, μετά από κάποιες περιπέτειες, υπέρ της Ευρώπης η οποία λούφαξε πολλά χρόνια, κολάκευσε τον Ερντογάν, ήταν δειλή και στη γωνία, ήθελε να βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη το οποίο έδειχνε κουτοφραγκίαση».