Αναφορικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός ακολουθεί μια πολιτική η οποία είναι σταθερή πολιτική και έχει δώσει ήδη αποτελέσματα. Στην οικονομία για παράδειγμα αν πάρουμε το τελευταίο χαρακτηριστικό που συνέβη σε διεθνές επίπεδο είναι ότι δανειστήκαμε στο χαμηλότερο ποσοστό επιτοκίου που ’χει δανειστεί ποτέ η χώρα».
«Αυτό δείχνει ότι ακόμα και μετά τη μεγάλη ταλαιπωρία που έχει περάσει η χώρα λόγω των μνημονίων, λόγω μιας αλλοπρόσαλλης οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως πια όλος ο πλανήτης λόγω της πανδημίας, εμπιστεύεται την κυβέρνηση η διεθνής αγορά, εμπιστεύεται την πολιτική Μητσοτάκη και τη στηρίζει», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.
«Άρα ξεκινάω με ένα δεδομένο ότι τα πράγματα εκεί, χωρίς να μπορεί να πει κανείς ότι είναι παραδεισένια, αν μη τι άλλο βρίσκονται σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ’ ότι βρισκόντουσαν πριν από ενάμιση χρόνο. Το δεύτερο είναι ότι θεωρώ την επικοινωνία σύμφυτη με την πολιτική, δεν θεωρώ ότι η επικοινωνία είναι ένα κομμάτι εντυπώσεων μόνο το οποίο απέχει από την ουσία. Υπάρχουν πολιτικοί ηγέτες και τους είδαμε πρόσφατα στη χώρα μας οι οποίοι θεωρούν ότι μόνο με την επικοινωνία μπορούν να κάνουν πολιτική, αργά ή γρήγορα αυτό αποδεικνύεται. Ο Μητσοτάκης δεν είναι ένας από αυτούς και το έχει αποδείξει», επισήμανε.
«Στην ουσία των όσων εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη σε ότι αφορά τις ελαφρύνσεις πιστεύω ότι και αυτές βοηθάνε στην κατεύθυνση της ελεύθερης αγοράς και της ελεύθερης οικονομίας, ενισχύει δηλαδή την τάση που έχει αυτή η κυβέρνηση να πει ότι μια φιλελεύθερη πολιτική θα βοηθήσει και στο επιχειρείν και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», σημείωσε επιπρόσθετα.
«Παρά την επιρροή από τη λαίλαπα, την πανδημία του κοροναϊού η οικονομία έχει ακόμα εμπιστοσύνη, χαίρει εμπιστοσύνης από τις διεθνείς αγορές. Όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες έχει πάρει η ΝΔ, μια προς μια, έρχονται στην πράξη. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός για τους 100 και πλέον νόμους οι οποίοι έχουν περάσει από τη Βουλή που δεν είναι γράμματα κενά περιεχομένου αλλά είναι ουσία, έχουν αποτέλεσμα. Δεν θα έχει αποτέλεσμα στον πολίτης το πτωχευτικό δίκαιο το οποίο είναι τεράστια ανατροπή επί τα βελτίω! Δεν έχει αποτέλεσμα αυτό που πρότεινε χθες δηλαδή το πάγωμα, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μια μεγάλη μερίδα των πολιτών αυτής της χώρας;», ανέφερε επιπρόσθετα.
«Άρα ότι μπορεί να κάνει μέσα σε αυτές τις συνθήκες μια κυβέρνηση το ανακοινώνει τη στιγμή που μπορεί και ελπίζει ότι στο τέλος της τετραετίας θα έχει επιτύχει να έχει φτάσει σε ένα μεγάλο ποσοστό, αν όχι στο 100%, των όσων υποσχέθηκε», διευκρίνισε ο βουλευτής.
Αναφορικά με τον χαρακτηρισμό των μέτρων ως «ελεημοσύνη» από την πλευρά της Αντιπολίτευσης, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε: «Σίγουρα η αντιπολίτευση στο πλαίσιο της υπερβολής θα χρησιμοποιήσει και εκφράσεις οι οποίες είναι τέτοιες όταν όμως τα ποσά τα οποία μπορεί να κερδίσουν οι πολίτες στους οποίους θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης μπορεί να φτάνουν και τα 2 χιλιάδες το χρόνο καθόλου ελεημοσύνη δεν λέγεται και πάντως η απάντηση σε ένα κόμμα που έκανε κυβέρνηση και θεωρούσε ότι ο μισθός των 600 ή 700€ ήταν απολύτως ικανοποιητικός και δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω, δεν μπορεί αν είναι άλλη παρά το ότι η πραγματικότητα τους δίνει αποστομωτική απάντηση».
Ερωτηθείς αν συμφωνεί με τις απόψεις του κ. Βουλουδάκη για τη μεταφορά των μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, απάντησε: «Θεωρώ ότι η λύση του προβλήματος δεν είναι λύση που πρέπει να γίνει στην Ελλάδα μόνο, είναι λύση που αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν είναι λύση να φτιάξουμε εμείς αποθήκες ψυχών στην Ελλάδα οπουδήποτε και για αυτό δεν έχει νόημα να μπω στην ουσία της προτάσεως του συναδέλφου. Λύση είναι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες της ΕΕ να μοιραστούν τα προβλήματα και να μην πέσουν μόνο πάνω στις πλάτες της Ελλάδος. Δεν πιστεύω ότι αυτή είναι λύση, κατηγορηματικά όχι».
Για το μεταναστευτικό, ανέφερε: «Μέσα σε τρεις μήνες το πολύ, με βάση το νόμο που έχουμε ψηφίσει, θα πρέπει να αποδίδεται ή όχι το άσυλο και εν συνεχεία να γίνονται επαναπροωθήσεις κλπ. Εκείνο που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να εφαρμόσουμε πια, παρά το ότι ο κοροναϊός δεν έχει φύγει από τη ζωή μας, το νόμο που λεει ότι μέσα σε τρεις μήνες αποδίδεται άσυλο ή όχι και εν συνεχεία η ΕΕ πρέπει να πιέσει την Τουρκία για να τηρήσει τη δέσμευσή της».
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η Τουρκία κάνει προσχηματικές κινήσεις για να αποφύγει τις κυρώσεις, απάντησε: «Κινείται με αυτό τον τρόπο προκειμένου να αποφύγει όσο μπορεί περισσότερο την ‘’τιμωρία’’ από την ΕΕ δηλαδή το να επιβληθούν κυρώσεις».